Tuesday, July 31, 2012

CUMA CUMARTESI PAZAR (INSTAGRAMLA)

Cep telefonumu degistirip fotograf cekme konusunda rahata ulasinca instagramla da bulusunca blogu guncelleme askim tekrar geri geldi.

Iste bu haftasonundan instagram ile cekilmis fotograflardan. Evlendikten sonra Istanbul'dan gidince haftasonu Istanbul ziyaretlerimiz epey bir kosturmacali geciyor. 1,5 gunde her yere yetismeye calissamda solugu hep annemin yaninda aliyorum... :)




Duzce'den cuma aksami yola ciktik iftar icin .

Once Izmit'te durduk.

Esimin arkadasinin evine davetliydik.





Ilk misafirleri oldugumuz evde mukellef bir sofra ile agarlandik.

Esimin arkadasinin esi ile ilk defa tanistik ama hemen kaynastik.

Sofradan da belli oldugu uzere super bi ev sahibesi idi...

Sahura Istanbul'a gectik.



Cumartesi oglen annemin yazligina attik kendimizi...



Sicakta Istanbul'da gercekten bir tek yazlik mekanlarda durulabiliyor bence.. Daireler feci sicak.

Allaha cok sukur ki bizim boyle bir sansimiz var.



Annecigimin yemekleriyle iftardan sonra,



Kardesimin ellerinden turk kahvesi keyfine diyecek yok :)

Fatihte kucaktan kucaga gezdiginden benimde rahatima diyecek..



Evet burda haber veremedim ama teyze oluyorum :)

Ablamin bebisinin cicileri...

Erkekten sonra kizinda zevkini tadacagiz :)



Donuste kizkardesimde bizimle geldi simdi birlikteyiz.

Uzak olunca bu gelisler cok mutlu ediyor beni. Nadir olarak gelselerde...

Herkese iyi haftalar :))))

Gelin Damat Giysileri









Gelin damat giysileri oyununda gelinle damadın bütün kıyafetlerini ve aksesusarlarını siz seçecek ve onları harka bir gelin damat çifti olarak düğünlerini yalatacaksınız. Oyunda renk uyumlarından aksesuar uyumlarına kadar herşeye dikkat etmeniz gerekiyor. Mouse ile oynanan bu oyun yüklendikten sonra kendiliğinden açılacaktır. İyi eğlenceler dileriz..


































KÖZ PATLICAN SALATASI





Hayırlı Günler Değerli İzleyenlerim!!!


Son 60 yılın en sıcak günlerini yaşadığımız şu mübarek günlerde şükürler olsun rabbimin yardımıyla oruçlarımızı tutuyoruz...Uykusuzluk ve susuzluk genelde herkeste var...Ben en çok iftardan sonra perişan oluyorum...Sanırım sıcak bedene buz gibi 2-3 bardak su içince resmen buharlaşma yapıyor ve oda rehavete neden oluyor...Ramazanın ilk 10 gününü geride bıraktık,inşallah oruçlarımız ve dualarımız kabul olur....


Bugün köz patlıcan salatasının tarifini vereceğim...Hafif salata türü yiyecekleri tercih ediyoruz,ağır yemekler pek yenmiyor...Salata hepinizin bildiği usulde...






      Malzemeler:



  • 3-4 adet közlenmiş patlıcan


  • 5-6 diş sarmısak


  • 2-3 yemek kaşığı sirke


  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı


  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi


  • 1 adet doğranmış domates


  • ufalanmış maydanoz



      Yapılışı:




  • Patlıcanları fırında,közde  veya köz tavasında közleyin ve biraz soğuyunca kabuklarını soyup ,doğrayarak servis tabağına alın...


  • Domatesleri minik minik doğrayıp ekleyin...


  • Damak zevkinize göre tuzunu ekledikten sonra sirke,nar ekşisi ve zeytinyağını gezdirin...


  • Doğranmış maydanozları ve ezilmiş sarmısakları da ekleyerek karıştırın...


  • Salatamız servise hazır....



               AFİYET OLSUN!!!

Monday, July 30, 2012

Anlatımlı Atkı Bere Tarifi





Sponsor Bağlantıları

Anlatımlı Atkı Bere Tarif
Anlatımlı Atkı Bere Tarifi


ŞİŞ NO: 6
ÖRGÜ ŞEKLİ: Pirinç örgü, düz örgü, ters örgü, saç örgüsü
Yapılışı:ATKI:48 ilmek başlanır, ilmekler; 4 ilmek pirinç örgü, 5 ilmek ters, 4 ilmek düz, 8 ilmek örgü, 6 ilmek düz, 8-üfflek ters, 4 ilmek düz75 ilmek ters, 4 ilmek pirinç örgü… şeklinde dizilir. Ortada düz örülen 6 ilmek her 4 cm de bir, saç örgüsü yapılır. 4 cm örülerek düz örülen 4′er ilmek her sırada 1 ‘er ilmek içe kaydırılarak ters örülen 8′er ilmek sıfırlanır. Ortada saç örgüsü yapılarak bu sefer dışa doğru 1 ‘er ilmek kaydırılır. 7 cm örülerek aynı işlemler tekrarlanır. Toplam 218 cm örülerek bitirilir.
BERE:100%nek başlanarak 4 cm (6 diş) haraşo örgü örülür freider: 6 lnw ıra. 3 ilmek düz, 4 ilmek ters, 6 ilmek düz, 4 ilmek ters, 3 ilmek düz şeklinde dizilip, atkıda kurulan örnek aynı şekilde uyguıanr 7of«a_ 28 an örülerek ters örülen ilmekler her 2 sırada bir, her iki taraftan 1′er ilmek lesılr. Toplam 32 cm örülerek kalan 16 ilmek büzdürülerek bitirilir.



Sponsor Bağlantıları


« Örgü Boyunluk Tarifi   |  
Erkek Boyunluk Örneği ve Yapılışı »



Yorumlar

Sunday, July 29, 2012

Mutlu Gelin









Gelinimizi bu mutlu gününe sizin seçimleriniz güzellik katsın.Oyunumuzda gelinimize en güzel gelinlik ve takılardan seçimler yapıp DONE yazısına tıklıyoruz.Oyun MOUSE ile oynanıyor.


































Kıvırcık Saç Kesim Modelleri

 




By admin

Tarih on 28 Tem 2012 at 11:39pm



Nasıl bir saç modeline sahip olacağınız konusunda kararsız kalıyorsanız 2012 yılının yeni saç kesim modellerini inceleyerek nasıl bir saç modeli istediğinize daha kolay karar verebilirsiniz. Bu yılın en yeni ve şık saç kesim modelleri arasından seçmiş olduğum kıvırcık saç modellerini incelemenizi kesinlikle tavsiye ederim. İşte en yeni ve güzel kıvırcık saç modelleri ; 



 


Kvrck Sa Kesim Modelleri


Kvrck Sa Kesim Modelleri


Kvrck Sa Kesim Modelleri


Kvrck Sa Kesim Modelleri


Kvrck Sa Kesim Modelleri


Kvrck Sa Kesim Modelleri


Kvrck Sa Kesim Modelleri


Kvrck Sa Kesim Modelleri


Kvrck Sa Kesim Modelleri




Devamını Oku

Thursday, July 26, 2012

Nohutlu Bamya





Oldu mu 6 gün!

Ömürden geçer derlerdi ya eskiler aynen öyle,biz bakıyoruz akan güzel  6 güne ve herbiri ömürden yiyip gidiyor.İnşallah bu güzel günleri idrak edip sıkıntıları bertaraf edebilecek güce erişebiliriz.

Bu sene annem misafirlerini ısrarla anneannemden yadigar kalan terasta ağırlayacak gibi görünüyor.Geçtiğimiz pazartesi Asuman teyzeler ve abimin bir başka arkadaşı ailesi ile geldi ve mangal yapıldı.Ben muhalefet etsem de güzel oldu aslında,bu şekilde anneanneme habire bir taşınma ve annemin sıcak nedeniyle iftarlara böyle  devam etmesi sürerse mangala doyulmuş bir ay ve de benim için tarif&yemek sıkıntısı olan Ramazan geçirilmiş olacak.Neden denilirse yapılacak yemekler benim için ilk defa oluşmuş olan bu boşluk süresince yeni tarifler olacaktı.Annem ömrünü mutfakta geçirmiş deyimini fazlasıyla hakeden bir kadın ki öyle denirdi zaten,bu sene herhalde onun yorgunluğu var biraz üzerinde ki Ramazan boyunca yaptığı diğer tariflerini eklemey çaışacağım.

Herkesin evinde nasıl ramazan bilemiyorum ama bizim evde gerçekten yemekler bitmiyor,yenmiyor.Bir sürü kişi ile yaptığımız iftardan dahi bugüne kalan birkaç şey oldu.Et yemeye düşkün aile üyesi ben bile az yedim.

Neyse Papatya Prenses den birşeyler çizdim bende,o da son yazısında annesiyle yemek didişmesini yazmış.

Bu güzel birşey aslında konuşabildiğimiz,aktarabildiğimiz muhabbetlerin olması.

Ramazanın kalan günlerinin bugünden daha güzle geçmesi dileğiyle.

Neyse bu senenin ilk misafirine ait sofrada tüketilen bamya,Sinem'e ilginç geldi ve çok beğendi(ki bamya severmiş)ben nohutsuz da nohutlu da seviyorum ama nohutla ayrı güzel.Annem bu şekilde yapmazdı ilk zamanlar ama sonra birinden öğrenmiş ev yanlış hatırlamıyorsam Adana bölgesinde böyle yapılırmış.

Malzemeler:


  • Yarım kilo bamya

  • 1 orta boy soğan

  • 2 adet sivri biber

  • 4 adet domates

  • 1 su bardağı nohut

  • 2 çorba kaşı yemeklik kıyma

  • 1 çorba kaşığı zeytinyağ

  • Tuz

  • Yarım çay kaşığı şeker

  • 1 adet limon(evde yoktu buna limon tuzu eklemişti annem)

  • 3-4 diş sarımsak(sarımsak da isteyen eklesin bunu da annem kendisi ekliyor)

  • Çok az pulbiber(arzu ederseniz)



Hazırlanışı:


  1. Bamyaları akşamdan ayıklayın,ardından yıkayıp süzdürün.Süzdürdüğünüz bamyaları  bir temiz bezin üstünde kurumaya bırakın.

  2. Ertesi sabah bir tavaya kıymayı,soğanı,yağı ve isteğe göre sarımsağı ekleyin.Pembeleşene kadar kavurun.

  3. Ardından kabukları soyulup minik minik doğranmış domatesi de ekleyin.Kapağını kapatıp 4-5 dakika kısıkta pişmeye bırakın.

  4. Pişen domatesli harcın içine bamyayı da ekleyin,tuzu,şekeri,isteğe göre pulbiberi,limonu ve son olarak nohutu da ekleyip kaşıkla hafif karıştırın.Suyunu da yaklaşık 1 su bardağına yakın ekleyin.Bir kaynama geldikten sonra kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.

  5. Önemli not kaşıkla karıştırmayıp arada tavayı sallamak gerekiyormuş.

*Geceden kurumaya bırakmanın nedeni o sıvıyı salgılmayı önlüyor.Bu şekilde pişmesi 2-3 gün dursa da o sıvıyı salgılamayı engelliyor.

1207.5678 (M. M. Schmittfull et al.)




Fast Estimation of Gravitational and Primordial Bispectra in Large Scale Structures    [PDF]

M. M. Schmittfull, D. M. Regan, E. P. S. Shellard




We present the implementation of a fast estimator for the full dark matter bispectrum of a three-dimensional particle distribution relying on a separable modal expansion of the bispectrum. The computational cost of accurate bispectrum estimation is negligible relative to simulation evolution, so the isotropic bispectrum can be used as a standard diagnostic whenever the power spectrum is evaluated. As an application we measure the evolution of gravitational and primordial dark matter bispectra in $N$-body simulations with Gaussian and non-Gaussian initial conditions of the local, equilateral, orthogonal and flattened shape. The results are compared to theoretical models using a 3D visualisation, 3D shape correlations and the cumulative bispectrum signal-to-noise, all of which can be evaluated extremely quickly. Our measured bispectra are determined by $\mathcal{O}(50)$ coefficients, which can be used as fitting formulae in the nonlinear regime and for non-Gaussian initial conditions. In the nonlinear regime with $k<2h\,\mathrm{Mpc}^{-1}$, we find an excellent correlation between the measured dark matter bispectrum and a simple model based on a `constant' bispectrum plus a (nonlinear) tree-level gravitational bispectrum. In the same range for non-Gaussian simulations, we find an excellent correlation between the measured additional bispectrum and a constant model plus a (nonlinear) tree-level primordial bispectrum. We demonstrate that the constant contribution to the non-Gaussian bispectrum can be understood as a time-shift of the constant mode in the gravitational bispectrum, which is motivated by the one-halo model. The final amplitude of this extra non-Gaussian constant contribution is directly related to the initial amplitude of the constant mode in the primordial bispectrum. We also comment on the effects of regular grid and glass initial conditions on the bispectrum.

View original: http://arxiv.org/abs/1207.5678

resimli anlatimli siyah tasli havlu kenari

Kategori: Havlu Kenarı Örnekleri


Siyah Taşlarla Süslenmiş Yeni Havlu Kenarı Örneği


resimli anlatimli siyah tasli havlu kenari


resimli anlatimli siyah tasli havlu kenari


resimli anlatimli siyah tasli havlu kenari


resimli anlatimli siyah tasli havlu kenari


etiketler:havlu kenarı örnekleri,havlu kenarları,havlu kenarı modelleri,yeni havlu kenarı örnekleri,dantel havlu kenarı örnekleri,boncuklu havlu kenarı örnekleri,incili havlu kenarları,kolay havlu kenarı modelleri,siyah taşlı çok şık havlu eknarı modeli,değişik havlu kenarı modelleri









resimli anlatimli siyah tasli havlu kenari ile alakali benzer icerik

yeni tig oyasi ornekleri

yazma kenarı oya modelleri yazma kenarı örnekleri, yazma kenarı modelleri yazma kenarı oya örnekleri




pike takimi dantelleri dantel ornekleri

pike takımı dantel örneği, pike takımları dantel örnekleri, dantel pike takımı örnekleri, pike takımı




igne oyasi yazma kenari ornekleri modelleri

iğne oyası yazma örneği, iğne oyası yazma kenarı modeli 2010 iğne oya modelleri, 2010




igne oyasi tulbent yazma yemeni ornekleri

tülbent oyaları, iğne oyası tülbent, iğne oyası tülbent örnekleri, iğne oyaları, tülbent iğne oyaları,




carkifelek ornegi havlu bunu yapali cok olgu bi ekliyemedim insa

Çarşamba, Nisan 30, 2008




ceyizlik yatak ortuleri

Çeyizlik yatak örtüleri, Çeyizlik yatak örtüsü modelleri, Son moda yatak örtüsü takımı, Tüm çeyiz




havlular icin igne oyasi ornekleri

EVET BAYRAM BİTTİ HERKESİN TEKRARDAN GEÇMİŞ KURBAN BAYRAMI MUBAREK OLSUN,ALLAH KABUL ETSİN NİYETİNİZİ BAYRAM




halkalardan sepet modelli havlular icin

Halkalardan sepet modelli havlular için Yine yuvarlak halkalardan sepet modeli verilmiş havlu danteli örneği




havlu ruyada havlu gormek

22/12/2009 Rüyada havlu görmek, aile fertlerinden veya komşulardan birinin bir kız çocuğu olacağına işarettir.







Popular Articles:
  • en yenı havlu örnekleri
  • boncuklu havlu kenarı yapılışı
  • taşlı havlu örnekleri
  • havlu kenarı modelleri resimli
  • şemalı havlu kenarı
  • mutfak havlu kenarı örnekleri yeni
  • siyah havlu kenarı
  • fiyonklu havlu kenarları
  • havlu kenarı örnegi anlatımlı
  • siyah havlu kenarları

Monday, July 23, 2012

Tuesday, July 17, 2012

ÇİĞDEM AŞI TARİFİ



MALZEMELER (12 kişilik)

2 su bardağı pilavlık bulgur

3 yaş orta boy soğan

150-200 gr. kıyma

5-6 parça domates kurusu

(domates zamanı ise kuşbaşı doğranmış 1 adet domates)

2 yemek kaşığı tereyağı

6 su bardağı sıcak su

6 su bardağı et suyu

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

tuz, karabiber, pul kırmızıbiber

Çiğdem çiçeği
YAPILIŞI:

İnce doğranmış soğanlar tereyağında kavrulur. Kıyma eklenip biraz daha kavrulur. Önceden sıcak suda yumuşatılmış ve doğranmış domates kuruları ve salçalar eklenip birkaç kez çevrilir. Yıkanmış bulgur aktarılır, sıcak su ve et suyu verilir. Baharatı ve tuzu ayarlanıp bulgurlar pişene kadar kaynatılır. Eğer varsa çiğdem çiçekleri de üzerine ek serpilerek servis edilir.
Midesinden rahatsızlığı olanların köftelik bulgula da pişirebileceği bu çorba, istenirse bulgur henüz diriyken ateşten alınıp dinlendirilebilir, böylece bulgurun daha da şişmesi sağlanabilir. Mevsiminde kabukları soyulmuş ve doğranmış 2 adet domatesle 3-4 adet sivri biber atıldığında lezzetin yükseldiği fark edilir. Çorbaya "Bulgur Aşı" da denir.

Edward Hopper Nerelidir Ve Hangi Yıllar Arası Yaşamıştır Hakkında Bilgi

Bu Edward Hopper Kimdir? Edward Hopper Eserleri Başlıklı Konumuzda Edward Hopper Kimdir? Edward Hopper Eserleri Hakkında Geniş Bilgi Bulabilir Ve Edward Hopper Kimdir? Edward Hopper Eserleri Konusu Hakkında Bilmediklerinizi Öğrenebilirsiniz.Edward Hopper Kimdir? Edward Hopper Eserleri Başlıklı Konu Başka Bir Siteden Alınmıştır. Edward Hopper Kimdir? Edward Hopper Eserleri Konusunun Alıntı Yapıldığı Site Linki Aşağıda Kaynak Olarak Belirtilmektedir.


Amerika’lı realist ressam Edward Hopper hakkında kısa bilgi. Edward Hopper eserleri tabloları

1882 ile 1967 yılları arasında yaşamış realist Amerikalı ressamdır. Realist ressam Edward Hopper New York School of Art’ta okudu (1899-1906). Yaşamını ticari illüstratör olarak kazandı. Resimde ancak 1920′li yıllarda başarıya ulaşmayı başarmıştır.


Hopper Amerikan manzaraları üzerinde yoğunlaşmıştır. Issız manzaralar, barlar, tiyatrolar, sinemalar, demiryolları ve oteller gibi az insanlı yerler resmederek insanın yalnızlığını ve Amerikan doğasının uçsuz bucaksızlığını göstrmiştir.


En önemli eserleri: Chop Suey, Otomat, Summer Interior ve Nightawks (Gece Kuşları) gösterilebilir.


Edward Hopper Eserleri – Tabloları


edward hopper the el station Resmi Edward Hopper Nerelidir Ve Hangi Yx131llar Arasx131 Yax15Famx131x15Ftx131r Resimleri
edward hopper summer interior Resmi Edward Hopper Nerelidir Ve Hangi Yx131llar Arasx131 Yax15Famx131x15Ftx131r Resimleri
edward hopper Otomat Resmi Edward Hopper Nerelidir Ve Hangi Yx131llar Arasx131 Yax15Famx131x15Ftx131r Resimleri
edward hopper new york restorant Resmi Edward Hopper Nerelidir Ve Hangi Yx131llar Arasx131 Yax15Famx131x15Ftx131r Resimleri
edward hopper Mainedeki yol Resmi Edward Hopper Nerelidir Ve Hangi Yx131llar Arasx131 Yax15Famx131x15Ftx131r Resimleri
edward hopper kucuk sehirde ki ofis Resmi Edward Hopper Nerelidir Ve Hangi Yx131llar Arasx131 Yax15Famx131x15Ftx131r Resimleri
edward hopper hotel lobisi Resmi Edward Hopper Nerelidir Ve Hangi Yx131llar Arasx131 Yax15Famx131x15Ftx131r Resimleri
edward hopper gece kuslari Resmi Edward Hopper Nerelidir Ve Hangi Yx131llar Arasx131 Yax15Famx131x15Ftx131r Resimleri
edward hopper dikis makinesinde ki kiz Resmi Edward Hopper Nerelidir Ve Hangi Yx131llar Arasx131 Yax15Famx131x15Ftx131r Resimleri




Kaynak :Edward Hopper Kimdir? Edward Hopper Eserleri











Konu İçin Google'den Aranan Kelimeler :