Tuesday, September 18, 2012

Çikolatalı Brioş Tarifi






Malzemeler

5 adet yumurta

25 gr maya

500 gr un

5 gr tuz

100 gr toz şeker

250 gr tereyağı (küp doğranmış)


İç malzemeler:

4-5 çorba kaşığı damla çikolata

 


Üzeri için: 

Çırpılmış yumurta sarısı


Çikolatalı Brioş Tarifi:

 Bütün malzemeyi bir kaba alın, mikserin hamur yoğurucu uçlarını kullanarak karıştırp karışımı tezgâh üzerine alın ve güzelce yoğurun. Hamuru top haline getirip üzerini örtün ve oda sıcaklığında bekletip iki katı kabarıncaya kadar mayalandırın.

 Hamuru un serpilmiş zeminde yarım cm kalınlıkta açın. Kenarlarını keserek düzleyin. Üzerine damla çikolata serpip rulo yaparak sarın. Rulo hamuru 3-4 parmak eninde kesip yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla yerleştirin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısını sürüp 200 derece fırında 12-14 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun..

No comments:

Post a Comment