Wednesday, July 11, 2012

Evlilik öncesi uygulanacak vucut bakım önerileri




Her gelin adayının hayali; düğününde muhteşem görünmek. Evlilik öncesi uygulayacağınız vücut bakım önerileri ile düğününüzde büyüleyici görüneceksiniz.

Vücut bakımınızda önceliklerinizden bir tanesi de ham ipek kese kullanmak olmalı. Duşta sabunlanmadan evvel uygulayacağınız ham ipek kese; ölü deriden arınmanızı sağlayacağı gibi kan dolaşımınızı da hızlandıracağından selülit oluşumunu önleyecek ve daha canlı bir cilde kavuşmanıza yardımcı olacaktır.

El ve tırnaklarınız düğününüzde ön planda olacak o nedenle bakımlarına da özen göstermelisiniz. Kolay kırılan tırnaklara sahipseniz; 1 çay kaşığı bal, 3 çay kaşığı vazelin ve yarım çay kaşığı katı kakao yağını bir kaba koyun. İçi su dolu bir tavanın ortasına bu kabı yerleştirin. Suyun sıcaklığı ile eriyecek olan kabın içindeki malzemeleri iyice karıştırıp kullanıma hazır hale getirin. Akşamları tırnaklarınıza uygulayacağınız bu krem tırnaklarınızı güçlendirecektir. El bakımınızı ise tatlı badem yağı ile yapabilirsiniz

Haftada iki defa ayaklarınızı tuz ve kuru nane eklediğiniz ılık suda bekletin. Yorulan ve şişen ayaklarınızı dinlendirecektir. Banyoda ponza taşı mutlaka kullanın. Ayak tabanı ve topuğunuzu ovun. Geceleri ayaklarınıza vazelin ile masaj yapmak ve pamuklu bir çorap giyerek sabaha kadar bekletmek güzel ayaklara kavuşmanızı sağlayacaktır.

No comments:

Post a Comment