Friday, August 31, 2012

Karnabahar Köftesi Tarifi







Malzemeler

Karnabahar (haşlanmamış)

Dış harcı İçin;500g kıyma2 orta boy soğan2 diş sarımsak1 orta boy domates1 tutam maydanoz1 kaşık domates salçası1 kaşık biber salçasıYarım çay bardağı sıvı yağTuz, karabiber, pul biber, kimyon

Sosu İçin;1 kaşık tereyağıSıvı yağ1 kaşık domates salçasıTuz, karabiber, pul biber2 su bardağı su




İç harcı için gerekli malzemeler bir kapta yoğurulur. Karnabahar orta büyüklükte parçalara ayrılır. Parçalara ayrılan karnabahar hazırlanılan harç ile görünmeyecek şekilde kaplanır. Sosu için sıvı yağ, tereyağı ve salça kavrulup üzerine 2 bardak kaynatılmış su eklenir. Hazırlanılan sos karnabahar köftelerinin üzerini geçmeyecek şekilde eklenir. 60 dk 200 derecelik fırında üzerinde alüminyum folyo ile, 20 dk folyosuz şekilde pişirilir (arzuya göre borcamda veya güveçte deneyebilirsiniz). Servis yapılır. AFİYET OLSUN…








Kategoriler: Et Yemekleri, Köfte Tarifleri, Sizden Gelen Tarifler Etiketler: biber salçası, domates, domates saçlası, karabiber, karnabahar, Karnabahar Köftesi, Karnabahar Köftesi Tarifi, kıyma, Köfte Tarifleri, maydanoz, pul biber, sarımsak, sıvı yağ, soğan, su, tereyağı, tuz

No comments:

Post a Comment